Fixura – vertaislaina netissä ilman vakuuksia

Fixura on vertaislainapalvelu netissä. Vertaislaina tarkoittaa sitä että pankkien tai muiden rahoituslaitosten sijasta, lainaa antaa sijoittajina toimivat yksityishenkilöt. Lainan hakijat ja lainan myöntäjät käyttävät Fixuran verkkopalvelua kohtauspaikkana, jossa lainan hakija asettaa ehdot lainalleen ja sijoittajat tekevät lainatarjouksia. Vertaislainat ovat kasvattaneet suosiotaan huimasti viime vuosina muutamasta syystä. Ensinnäkin, vertaislainan haku on nopeaa ja erittäin kätevää verkossa. Toiseksi, vertaislainaa on mahdollista saada ilman vakuuksia tai rinnakkaishakijaa. Kolmanneksi, monet lainan ottajat maksavat mieluummin korkotuottoa hyväntahtoiselle yksityishenkilölle kuin suurelle rahalaitokselle. Sijoittajille Fixura taas on mielenkiintoinen sijoituskohde, sillä se ei ole sidottu pörssikurssien vaihteluihin ja korkotuotto on tasaista. Lainaa käytetään usein esimerkiksi kodin kuluihin, kuten remontointiin tai uusiin kodinkoneisiin. Lainoja käytetään usein myös esimerkiksi lomamatkojen tai muiden isompien hankintojen kustantamiseen.

Kuinka paljon Fixura –lainaa on mahdollista saada

Lainan hakijat voivat hakea lainaa 1000 euron ja 10 000 euron väliltä Fixuran verkkosivujen kautta. Sivuston etusivulla on valitsimet joita siirtelemällä asiakas määrittelee haluamansa lainasumman lisäksi haluamansa koron sekä takaisinmaksuajan pituuden. Lainan takaisinmaksun voi sopia lyhimmillään 24 kuukauden pituiseksi ja pisimmillään 60 kuukauden pituiseksi. Toki kuluttajasuojalain mukaan lainan voi maksaa myös aiemmin kokonaisuudessaan pois, niin halutessaan.

Mitä kustannuksia Fixuran kautta haetusta lainasta syntyy?

Fixuran kautta haetun lainan mukana tulee muutama lisämaksu, kuten lainan korko sekä tilin avausmaksu. Oletetaan esimerkiksi, että lainan hakija nostaa lainaa 2000 euroa yhdessä erässä. Hän pyytää lainalleen 15% koron ja 24 kuukauden maksuajan. Tässä tapauksessa asiakkaan takaisinmaksuerät olisivat 105.81 euroa kuussa. Tilin avausmaksu on sidoksissa lainapääoman määrään. Tässä esimerkissä se olisi 150 euroa. Todellinen vuosikorko on 37.77%, erät yhteensä 2539.35 euroa ja maksut yhteensä 362 euroa.

Kuka voi saada Fixura –lainaa

Lainaa voi hakea kunhan täyttää muutaman Fixuran asettaman kriteerin. Ensinnäkin, lainan hakijan tulee olla 21-68-vuotias. Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa sekä säännölliset tulot, kuten palkka tai eläke. Hakijalla ei tule olla maksuhäiriömerkintää. Lisäksi asiakkaalla tulee olla verkkopankkitunnukset sellaiseen pankkiin, jonka kanssa Fixura tekee yhteistyötä. Hakemusta varten asiakkaat tarvitsevat myös henkilökohtaisen matkapuhelinliittymän sekä sähköpostiosoitteen.

Lainoihin sijoittaminen

Vertaislaina on mielenkiintoinen sijoitusmuoto joka antaa mahdollisuuden sekä auttaa ihmisiä että kerätä korkotuottoa. Sijoittamisen voi aloittaa milloin vain eivätkä lainat ole tuotteena sidoksissa osakemarkkinoihin. Parhaan tuloksen saavat ne sijoittajat, jotka nostavat korkoa korolle. Tämä tarkoittaa sitä että kun sijoitat saamasi korkotuotot uusiin sijoituskohteisiin, kerrytät lisää korkoa. Sijoittamisessa pääsee alkuun kun määrittelee kuinka paljon haluaa sijoittaa, miten pitkäksi aikaa ja miten paljon riskiä haluaa ottaa. Salkkusi huolehtii itse itsestään jatkosijoittamalla maksueriä seuraaviin lainoihin niiden kriteerien mukaan, jotka olet itse määritellyt. Tämä automaattinen Fixuran sijoitusominaisuus tekee sijoitusten hajauttamisen pieniin osiin mahdolliseksi.

Vertaislainasijoittaminen on matalan kynnyksen sijoittamista, sillä sinun ei tarvitse tuntea osakemarkkinoita tai yritysmaailmaa päästäksesi alkuun. Aloittaminen ei vaadi myöskään suurta pääomaa. Tyypillisiä asiakkaita ovat osake- ja rahastosijoittajat, eläkesäästäjät, asunto- ja kiinteistösijoittajat sekä säästäjät. Aluksi Fixura -sijoittajan tulee luoda itselleen tili verkkopalveluun. Tämän jälkeen hänen tarvitsee vain siirtää haluamansa sijoitussumman Fixura –tilille. Minimitalletus on 1000 euroa, jonka voi hajauttaa useaan eri lainaan. Seuraavaksi voit sijoittaa joko manuaalisesti lainakohteita tarkastelemalla tai antaa järjestelmän sijoittaa rahat puolestasi valitsemiesi kriteerien mukaan. Sijoittajat ovat saaneet 10% vuosittaista tuottoa Fixuran perustamisen jälkeen.

Fixura asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa yhteyden kello 09 – 16.00 arkisin maanantaista perjantaihin. Sivuston oikeasta alakulmasta voi kirjoittaa chat –viestin asiakaspalveluun, lisäksi sähköpostia voi lähettää osoitteeseen info@fixura.fi. Fixuran asiakaspalvelun puhelinnumero on 020 7344 530.